Bluetooth garsas su IS1621N

Kažkada įsigijau keletą Bluetooth A2DP įrenginukų, gebančių groti iš mobilaus įrenginio perduodamą garsą, veikti kaip laisvų rankų įranga bei valdyti muzikos grojimą.

Truputi panagrinėjau ir pritaikiau savo poreikiams.

Viskas sulituotas ant PCB pažymėtos AV880-152. Įrenginio pagrindas IS1621N mikroschema. Taip pat EEPROM. Deja, bet IS1621N aprašymo niekur nepavyko rasti, o jo labai reikėtų tolesniems veiksmams.

Visų pirma nusprendžiau pakeisti mobiliajame įrenginyje matoma pavadinimą. Bluetooth įrenginyje radau EEPROMą. Jo turinį nusiskaitęs nesunkiai radau lauką, kuriame buvo pavadinimas. Jį pakeičiau ir įrašiau atgal. Prisijungęs su mobiliuoju telefonu, matau kita pavadinimą, šiu atveju „Dovydo garsas“ : )

EEPROM turinyje įdentifikavau tokius laukus:

  • Įrenginio MAC adresas
  • Įrenignio klasė
  • Įrenginio ID (vardas)
  • Įrenginio PIN kodas
  • Paskutinio susijungusio įrenginio MAC adresas

IS1621N turi UART sąsaja. Bandžiau šnekinti bei klausyti per šią sąsają, deja nieko nepešiau.

Nusprendžiau šį įrenginį naudoti automobilyje. Deja, jo veikimas nelabai tiko, kadangi įjungus neilgą laiko tarpą jis bando susijungti (angl. pairing) su paskutinių įrenginiu ir nepavykus išsijungia. Mano atveju reikėtų, kad jis bandytų susijungti visalaiką, kol yra įjungtas. Nusprendžiau tam panaudoti atskira mikrovaldiklį, tad pagaminau valdymo plokštę, su Attiny2313. Plokštė analizuoja šviesos diodų būsenas ir pagal tai valdo mygtukus.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *