100W stiprintuvas su TDA7294

Ne kiekvienas nori daryti stiprintuvą su tranzistoriais, kuriam reikia daug darbo, kantrybės, žynių ir patyrimo, todėl pasiūlisiu paprastą, vienos mikroschemos stiprintuvą.

Jei turi galingas kolonėles, tai būtinai reikia galingo stiprintuvo. Ne kiekvienas nori daryti stiprintuvą su tranzistoriais, kuriam reikia daug darboa, kantrybės žynių ir patyrimo, todėl pasiūlisiu paprastą, vienos mikroschemos stiprintuvą. Šio stiprintuvo galia apie 100W (priklauso nuo maitinimo įtampos ir apkrovos varžos). Stiprintuvas turi Mute ir StandBy funkcijas (aš jų nenaudojau, schemoje abi šias funkcijas įjungia ir išjungia SA1, todėl montažinėje plokštėje aš parasčiausiai užtrumpinau trumpu laiduku). Stiprintuvo schema:

Mikroschema:

Gamintojo pateiktoje schemoje buvo parodyta labai didelė ir nekompaktiška montažinė plokštė, todėl, šiek tiek pagooglinus, radau daug mažesne (beveik dektukų dėžutės dydžio):

Montažinę plokštę perbaižyta su Eagle (perbraižė draugas):

Na ir pagamintos plokštės (plokštės pagamintos, naudojant lazerinį spausdintuvą):

Stiprintuvo maitinimui naudojau 250W transformatorių (vienam kanalui). Nors aprašyme rašoma, kad mikroschemą galima maitinti +/- 45 V (tada gaunama didžiausia galia, bet mikroschema labai kaista ir gali net sprogti), bet aš siūlau maitinti +/- 35 V. Maitinimo schema:

Maitinime esantys kondensatoriai C11 ir C12 nebūtinai turi būti tokios didelės talpos.

Stiprintuvas nėra jautrus, todėl būtina prijungti pradinį stiprintuvą. Taip pat nepakenktų tembrų blokas. Aušinimui naudojau SocketA Up to 3200+ aušintuvą, kurį maitinau 5 – 8 V (priklausomai nuo mikroschemos temperatūros). Korpusui panaudojau seną gulsčią kompiuterio korpusą.

Spread the love

4 thoughts on “100W stiprintuvas su TDA7294

  1. o neturi pacio stipro nuotraukos (padaryto)?

    ir dar gal zinai kazka panasaus, kad galima maitinti is 12V (masinini)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *