Irda kompiuteriui

Ši schema yra IrDA įrenginys, kuris jungiamas prie motininės plokštės.

Ši schema yra IrDA įrenginys, kuris jungiamas prie motininės plokštės. Kadangi schema jungiama prie motininės plokštės, ji labai supaprastėja ir tampa patikimesnė. Ši schema gali būti naudojama sujungti kompiuterį su mobiliuoju telefonu turinčiu IrDA. Sujungę galėsite siųsti melodijas ir paveikslėlius, iš savo kompiuterio arba sinchronizuoti duomenis.

Schema

Prie daugelio naujųjų motininių plokščių IrDA įrenginys jungiamasd per 5 kontaktų jungtį. Bet naudojami ir kitokie standartai. Visa informacija apie IrDA pajungimą galima rasti motininės plokštės žinyne. Motininės plokštės žinynas taip suteks informacijos kaip nustatyti BIOS nuostatas.

Jungtys

Pin1=Vcc (+5V), Pin3=Ir-Rxd, Pin4=GND, Pin5=Ir-Txd

Pin3=Vcc (+5V), Pin4=GND, Pin5=Ir-Txd, Pin6=Ir-Rxd

Montažinė plokštė

Plokštė turi gautis 31mm x 35mm dydžio.

Detalės

Šviesos diodą LC – LED ir varžą R3 jungti nebūtina. Šviesos diodas LC – LED rodo kada yra siunčiami duomenys. Manau, kad labai patogu, kai matai kada tai vyksta, todėl darant aš jį jungiau. Geriau naudokite ekranuotą kabelį.

BIOS parametrų keitimas

1. Nueiti į BIOS’ą (paspaudus DEL ar kitą klavišą, priklausomai nuo BIOS)

2. Įeiti į “Integrated Peripherals”

3. Įeiti į “Super IO device”

4. Užeiti ant “UART Mode Select”

5. Jei “UART Mode Select” pasirinkta “[Normal]” tada jį pakeisti į “[IrDA]”

6. Apsaugoti nustatymus

7. Perkrauti kompiuterį ir derinti Windows’us (jei naudojate ne Linux ar kitą OS:) )

Ryšio užmezgimas su telefonu

Telefone nustatyti, kad telefonas mėgintų užmegzti ryšį. Tada telefoną pastatyti prieš jūsų sulituotą IrDA. Prie laikrodžio turėtų atsirasti piktograma ispėjanti, kad rišys užmegztas. Dabar galite siųsti melodijas, paveikslėlius, žaidimus, tvarkyti telefono knygą ir t.t.. Aišku tam turite naudoti tam tikrą programinę įrangą. Nokia telefonams galite naudoti Nokia PC Suite, Samsung EasyGPRS. Blogiausiu atveju, galima nenaudoti jokių paildomų programų, o tik Windows (taip veikia ne su visais telefonais). Verta paminėti, kad didžiausias atstumas tarp telefono ir IrDA gali būti maždaug 1 metras. Geriausia telefoną laikyti 10 – 30 cm atstumu.

Šį įrenginį taip pat galima naudoti ir nešiojamo kompiuterio ar kito įrenginio prijungimui prie stalinio (jei tik abu turi IrDA). Žinoma greitis nebus didelis (rodos 115.2 kbs).

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *